Свијет

Сони продао зграду у Токију за 1,2 милијарде долара

015993

Јапански гигант у области електронике Сони продао је једну од својих главних зграда у Токију за 1,2 милијарде долара, у циљу поправљања лошег биланса стања.

Компанија је претходно у јануару најавила продају свог америчког сједишта на Менхетну за више од милијарду долара, а овог мјесеца је продала и дио своје онлајн филијале из медицинског сектора, пренијела је агенција Франс прес.

Сони је навео да је продао зграду од 25 спратова у Токију грађевинској фондацији Нипон и неименованом инвеститору за 111 милијарди јена (1,2 милијарде долара).

„Сони врши трансформацију пословног портфолија и реорганизацију средстава у покушају да ојача корпоративну структуру. Ова продаја дио је те реорганизације“, додаје фирма.

Сони ће остати у згради у центру Токија још пет година, будући да ће наставити да је изнајмљује.

Фирма је покренула обиман програм реструктурисања који укључује више хиљада отказа, продају хемијског одјељења и улагање у Олимпус због удјела на глобалном тржишту ендоскопа.

Јапански сектор електронике претрпио је низ проблема, укључујући јачање јена, смањење тражње на кључним извозним тржиштима, снажну конкуренцију и стратешке грешке. Због свега тога, компаније из датог сектора биљеже велике губитке, а ривал Сонија Шарп је прошле године рекао да ће више некретнина, укључујући сједиште у Осаки, ставити као колатерал на банкарске зајмове, да не би банкротирао.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *