Вијести, Свијет

Сјеверна Кореја одобрила нападе на Америку!

029223
Сјевернокорејска војска је објавила у четвртак да је добила завршно одобрење за покретање војних операција против Сједињених Држава, укључујући и нуклеарне нападе, објавила је сјевернокорејска агенција КЦНА.

‘Службено смо обавијестили Бијелу кућу и Пентагон да ће све јача непријатељска политика према Демократској Народној Републици Кореји и њене нуклеарне пријетње бити сломљене… мањим и раширеним средствима за нуклеарне ударе’, јавила је КЦНА преносећи саопштење главног штаба сјевернокорејске војске

‘Немилосрдна операција сјевернокорејских снага је дефинитивно размотрена и потврђена’, стоји у саопшењу које је државна новинска агенција Сјеверне Кореје објавила у свом сервису на енглеском језику.

Сједињене Државе сматрају да је опасност од Сјеверне Кореје „стварна и извјесна“ с обзиром на њене нуклеарне и ракетне способности и ратоборну реторику, изјавио је у сриједу амерички министар обране Чак Хагел.

Пентагон продаје 60 борбених авиона Јужној Кореји

Америчко министарство одбране саопштило је да је одобрило продају 60 борбених авиона Јужној Кореји, а као могући модели помињу се Локхидов стелт Ф-35 или Боингов Ф-15.

Пентагон је обавијестило Конгрес о могућој продаји летјелица, као и радарских система и електронске опреме.

До најаве о продаји авиона дошло је баш у тренутку највеће кризе између Сјеверне и Јужне Кореје у протеклих неколико деценија, али у Вашингтону кажу да су договори о продаји направљени раније.

Званични Сеул ће у наредних неколико мјесеци саопштити за који се тип авиона одлучио, а већ се зна да ће купити укупно 60 летјелица.

Процјењује се да би цио посао могао да достигне суму од око десетак милијарди долара.

Коментариши чланак

Коментара