Вијести, Свијет

Русија сазвала хитну сједницу СБ УН о Сирији

006512

Представници пет земаља- сталних чланица Савјета безбједности УН састали су се вечерас на иницијативу Русије да би расправљали о ситуацији у Сирији, јавио је Итар-Тасс.

Састанак сталних чланица Савjета безбjедности УН о Сирији завршен је вечерас брзо и без назнака напретка или договора о кризи у Сирији, јавио је Асошијетед прес.

Америчка агенција наводи да је стални представник Велике Британије у СБ УН Марк Лајал Грант „изгледао намргођено“ док је пролазио поред новинара, рекавши само – „без коментара“. Ни други амбасадори нису се обраћали новинарима, наводи АП. Руској агенцији Итар-Тасс у сталном представништву Русије при УН кратко је речено да је „састанак завршен“, без навођења појединости.

АП подсjећа да се „петорка“ састајала већ у срijеду ради разматрања британског нацрта резолуције којом се одобрава употреба војне силе против Сирије због наводне употребе хемијског оружја када је код Дамаска погинуло на стотине људи.

Русија се чврсто противи таквој акцији, наводећи да не постоје докази да је сиријски режим одговоран за напад, што тврде САД и њени савезници, додаје америчка агенција.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *