Свијет

Пророчанство Светог пророка Малахија: Следећи папа је и последњи!

Питер Турксон, један од кандидата за новог папу

Питер Турксон, један од кандидата за новог папу

Рим – Папа Бенедикт XVI, је јуче: на дан 11, фебруара 2013, године и званично огласио да подноси оставку због болести, као и то, да је шокиран савременим светом, те се повлачи, да у миру, тишини и молитви проведе своје старачке дане.

Да погледамо мало скорашњу историју свега овог у вези папе: Наиме, прошле године, 11. фебруара 2012, године читамо – Римски дневник „Ил Фато Котидијано“ изашао са великим насловом на насловној страни „Завера против папе – током следећих 12 месеци папа ће умрети“.

Постоји преписка о томе да ће папа Бенедикт Шеснаести „пострадати“ до новембра (2012. године) пишу италијански медији и оцењују да то личи на борбу за власт пласирањем интрига.

Римски дневник „Ил Фато Котидијано“ је у петак изашао са великим насловом на насловној страни „Завера против папе – током следећих 12 месеци папа ће умрети“.

Ватикан демантује да је папа у опасности, то је „фантазија“, мада потврђује да постоји кореспонденција.

Наводно, Католичком црквом управља „тројка“ коју, поред папе, чине и милански надбискуп Скола и надбискуп Палерма (Сицилија) кардинал Пауло Ромео. Папа, по тим извештајима, жели да га наследи кардинал Скола, између осталог и због тога што је Италијан. Он га за то „припрема“.

Последњих недеља из Ватикана у јавност доспевају тајни документи и писма, медијима то личи на борбу за власт пласирањем интрига.

О „завери“ против папе, каже се, зна више лица, међу којима је, осим неколико кардинала. и лични секретар папе Георг Генсвајн.

Почетак приче се повезује са кардиналом Ромеом. Он је током једне посете иностранству прошлог новембра говорио о „завери“. Садашњи папа то након новембра неће бити, на који начин ће бити уклоњен, Ромео није навео. Сада се ово тумачи као „планирано убиство“.

Ромео је том приликом критиковао папу да се не брине о својим дневним пословима, већ само о богуслужењима. Послове преноси на кардинала Бертонеа, кога папа заправо „мрзи“, али нема ниједног другог тако способног коме би поверио задатке.

Ромео се није надао да ће његове речи стићи до Ватикана. За њих је ипак сазнао кардинал Кастрилон Хојос и обавестио папу посебним „поверљивим“ писмом на немачком пре више недеља. Он је затражио да се „испита случај“. Ромео се не оптужује да је „завереник“, већ само да је информисан о постојању „завере“.

Ватикан сада тврди да није тачно да је папа могао кардинала Сколу да „именује“ за свог наследника. Такође, да не постоји „управљачка тројка“.

Познати ватиканолог А. Торниели, пише Стампа, се чуди како документи из Ватикана, попут писма Хојоса, доспевају до медија, сматрајући да у највишим црквеним органима постоји „борба за власт“.

Копије писама које мистериозно бивају достављена медијима, бивају готово увек потврђене као аутентичне, преноси ВИА.

Немачки медији пишу да и поред демантија, загонетке остају око могућих интрига унутар зидина Ватикана [1].

Бенедикт са „наследником“?

Бенедикт са „наследником“?

Пророчанство Светог пророка Малахија и старог монахa-астрологa Федерикa Мартелиja

Почетком 2005 године, папи Бенедикту XVI достављају коверат, који када га је папа видео са ужасом у свом гласу изговара: “То не може бити“! Шта je папа тада држао у руци и о чему је тамо писало? Очевици овог догађаја причају, да је тада папа у руци имао и читао пророштво светог Малахија.

Малахија се родио 1094 године, у тада Прaвославној Ирској. У ватиканској библиотеци се чува овај спис, a ово забележено пророчанство je под насловом: “ Предсказања о римским папама“.

У њему се наводе имена 112 свештенослужитеља, који ће у различитим временcким периодима заузимати свети престол Апостола Петра у Риму, а почеће са папом Целестином II (1143.год.). Како је предсказао овај ирски светитељ, након доласка 112-ог понтифика наступа апокалипсис. Садашњи римски папа – Бенедикт XVI, био је – 111-ти папа по реду.

И последњи папа који буде седео на папском престолу у Светој Столици, зваће се Петар II, и он ће бити „црни папа“. И тада „Град Седам Брежуљака (то је около Рима) биће уништен, а Монстpуозни Судија судиће народу. И то је крај“.

Застанимо на тренутак сада на овом делу и погледајмо ситуацију: данашњи преглед вести – „Кандидат који има највише шанси да постане нови Папа и Рачингеров наследник има крадинал Петер Турксон (64) из Гане“, а пророштво које смо управо споменули баш о томе говори, подсетимо се још једном: „..пoследњи папа који буде седео на папском престолу у Светој Столици, зваће се Петар II, и он ће бити „црни папа“.

Према истом предвиђању непосредно пре краја времена, Ватикан ће добити писмо потписано именом Петар. Ово пророчанство десило се тачно, почетком 2005. године, када су папи Бенедикту XVI доставили је коверту, коју он видевши је, са ужасом у гласу узвикује: „То не може бити!“

Ирац није поменуо тачан датум апокалипсе, али његовo открoвење индиректнo на њега указуjе. Он је писао, да би 73 – ћи папа са својим мандатаом и управљањeм Римском Црквом, био на средини тог периода, као и његово пророштво које је изречено на средини тог периода до краја света, рачунајући од почетка када је настало пророчанство, а то је 1143, година.

А срединa понтификата 73-ћег папе – јесте 1588 год. У том случају трајање пророчанства било би 890, година. Следујући томе, на 1143 годину, додати 890, и тада добивамо годину апокалипсе – 2033 … „.

Али да би ово разумели и повезали, стављамо сада на увид још једно пророштво из XV века. У једном од манастира у италијанском граду Болоњи, живео је стари монах-астролог Федерико Мартели. Његови су га савременици називали Рано Неро, што би се могло превести као: „Црни паук“. Своје пророчанство је записао у „Вечној књизи“. Године1972, археолози су извршили радиоизотопну анализу његових рукописа. Они потврђују: књига је написана у Средњем веку. Према том рукопису, научници су установили црте, које су директно везане за актуелног америчког председника Барака Обаму. Ево неких записа:. „Држава на обали два океана бићe најјача на целој планети Земљи. Њен владалац ће бити по четири године изабиран да њоме влада, а 44-ог ког буду изабрали, тај ће бити последњи“. Године 2008, у САД бива изабран 44-ти председник – Барак Обама.

Да ли би требало узети у обзир ово пророштво и предвиђања средњовековног монаха, или не? Али опет, и знаменита слепа видовита Ванга године1978, после једног свог озарења почела је проповедати: „Када црни човек победи, Америка ће се почети замрзавати и падати у амбис највећих криза. Моглa би чак бити и подељена на – северну и јужну државу“. Тада ће наступити невиђене климатскe непогодe, резултат тога биће тај, да ће се њен један део расцепити, попуцати, а други ће отићи под воду, упозорава други видовити човек – Едгар Кеjси. Он такође говорио о неизбежном распаду САД као државе. Указива је још Кејси и на временски размак ових деструктивних процеса – Почетак XXI века. Но ово није све. O незавиднoj судбини 44-ог америчког председника упозорио је и руски средњевековни монах и астролог Василије Немчина. Његово наслеђе је изучавао Павел Глоба. Пре 20 година, на основу пророчанстава монаха Немчина, Глоба је изјавио следеће: „Велики проблеми доћиће из иностранства, преко океана, када на власти буде 44-ти председник, а кога Немчина назива, „црни човек“ [2].

И на крају да кажемо, по овим предсказањима, а можда и по политичкој конотацији дакле, на реду је да буде изабран „црни Папа“, да седи на папској светој Столици, који би био наследник Светог Апостола Петра у Риму, звао би се Петар II, и био би пандан „црног преседника“ у Сједињеним Америчким државама.

И тада би се на геополитичкој сцени света, како кажу, одиграло пуно ствари, које се припремају свету у дугом временском периоду.

Што се тиће избора имена новог папе који ће наследити Бенедикта XVI, на кладионицама се најбоље котирају имена Петар, Пио, Иван Павао, Иван и Бенедикт.

Још је једна важна ствар у питању, на светском нивоу, због које је вршен притисак на папу Бенедиктa XVI да поднесе оставку, како би се на његово место устоличио „црни папа“.

То је за то: Јубилеј Миланског Едикта 2013 у Србији у Нишу, где логично мора доћи и папа јер је и у СПЦ дуго тај „терен“ припреман од стране самих епикопа СПЦ, који чак и заговарају екуменистичку тезу, да папа мора бити поглавар по самом апостолском наследном првенству (наследник Светог Апостола Петра) свим Хришћанима. Но, Срби, народ Српски, очекује да се предходно тај папа извини и поклони Српским жртвама убијеним у II Светском Рату, а посебно жртвама бившег злогласног логора у Јасеновцу. Католици сада налазе „Соломонско решење“, изабраће африканца за папу, који ће ићи и поклониће се невиним Српским жртвама, дакле особа која: „нити лук јела, нити лук мирисала“, а католици би тиме опет били у предности, а да сами нису се морали извинути за оно што су сами починили!

У памет се браћо Срби!

Муња је погодила Базилику Светог Петра након што је Папа Бенедикт XВИ најавио своју оставку, пренео је данас ББЦ.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *