Вијести, Регион, Свијет

Промоција Републике Српске у Израелу

029316
У најновијем броју часописа израелског Министарства пољопривреде и руралног развоја објављен је промотивни текст о пољопривредним потенцијалима Републике Српске.

У тексту под насловом „Република Српска – пољопривреда из другачијег угла“, а часопис обрађује теме „Еколошка пољопривреда, суше и вода“, „Развој пољопривреде“, „Риболов и узгој рибе“, „Сир трапист – бренд“, „Фабрика за производњу сушене шљиве ‘ЕКО-Бел’ у Козарској Дубици“ и „Пијаца у Бањалуци“.

Аутор текста је Ализа Жезак која је у саставу осмочлане делегације Удружења новинара периодичне штампе Израела посјетила Републику Српску у августу прошле године. Александар Николић, помоћник шефа Представништва Републике Српске у Израелу каже да је

ово четврти чланак о Српској који су објавили чланови делегације израелских новинара, а у текстовима су промовисане области туристичке понуде и привредних потенцијала. Наглашен је и пријатељски однос између израелског и руководства Републике Српске, на челу са предсједником Српске Милорадом Додиком.

У претходним представљањима Српске објављени су интервјуи са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком на ТВ програму израелског парламента – Кнесета и у тиражном дневном листу „Макор ришон“, те текст привредног додатка „Маркер“ најреномиранијег дневног листа „Харец“ о ангажману израелске националне водопривредне компаније „Мекорот“ у Српској.

Коментариши чланак

Коментара