Вијести, Регион

Вучић: Србија у драматично тешкој ситуацији

028234
Први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је Србија у драматично тешкој ситуацији, јер је принуђена да бира између двије тешке ствари – прихватања веома лошег плана за Србе на сјеверу КиМ и одбијања да потпише споразум са Приштином.

Вучић је гостујући у Дневнику РТС рекао да Београд до сљедећег уторка мора да пошаље у Брисел одговор и да каже да ли може или не да прихвати одређене ствари.

Према његовим ријечима, план који је Београду понуђен је веома лош за Србију, и непостизање споразума с Приштином веома лоше. Он је рекао да би непостизање споразума практично значило затворена врата Србији у свијету и мање новца за буџет Србије.

„Морамо покушати да добијемо датум и да нађемо заједнички језик са западним силама“, рекао је Вучић и истакао да је велико питање да ли ће се у томе успјети и да је то истовремено велики ризик.

„То је цијела прича и нема ту велике тајне“ додао је Вучић и поновио да ће Србија морати да бира и да се определи између двије ствари, од којих ниједна за Србију није лака.

„Шта год да урадимо свако од нас носиће тежак терет“, подвукао је Вучић.

„Нисмо ишли да се додворавамо било коме – Ишли смо да представљамо наш народ и земљу“ поручио је Вучић али и додао да је њихов посао и то да кажу шта су последице и прихватања и одбијања.

Он је додао да је понудио оставку у моменту када је било јасно да „ће добити папир ‘узми или остави’ за нешто што је мислио да није фер и да не заслужује пажњу“.

„Не пада ми на памет да продајемо народу рог за свијећу“ рекао је Вучић.

Коментариши чланак

Коментара