Вијести, Регион

Влада Црне Горе купила сопствену зграду

Zgrada-novinsko-izdavackog-preduzeca-Pobjeda-Podgorica

Подгорица – Влада Црне Горе купила је од Новинско-издавачког предузећа “Побједа” зграду вредну скоро 5 милиона евра, не схватајући да је та некретнина већ у њеном власништву.

Наиме, уговором вредним 4,8 милиона евра, црногорска влада постала је власник зграде дневних новина “Побједа”. Међутим, влада, односно држава са 86 одсто акција, већински је власник “Побједе”, а самим тим и зграде у којој се налази ово предузеће.

Према уговору између “Побједе” и Владе, први милион од укупне суме биће уплаћен одмах, а други до краја године у ратама. Новац ће бити искоришћен за исплату педесетак отпремнина запосленима који су одлучили да самовољно напусте предузеће. Након отпремнина, биће исплаћене заостале зараде и хонорари запосленима у “Побједи”.

Како пишу “Вечерње новости”, покушаји извршне власти да прода, односно приватизује “Побједу” пропали су у три наврата. На последњем тендеру за приватизацију ове куће био је заинтересован сарајевски “Аваз фото прес”, чији је власник Фахрудин Радончић, сарајевски бизнисмен и актуелни министар у влади Федерације БиХ.

Адвокат Веселин Радуловић сматра да је купопродајни уговор између владе и “Побједе”, како је рекао, “у најмању руку сумњиве природе”.

„Чини ми се да се овде ради о континуитету одливања новца из државне касе, односно да је то само још један од назови послова извршне власти, који резултира одливањем новца из буџета“, каже Радуловић.

Коментариши чланак

Коментара