Регион

Више полицијских службеника оптужено за криминал!

009953
Тужилаштво БиХ још није објелоданило имена лица против којих је подигнута оптужница, али се за сада зна да се ради о 15 осумњичених за организовани криминал, међу којима је и више полицијских службеника.

Оптужница је подигнута против П. И. (1974) из Билеће, В. И. (1984) из Требиња, Д. И. (1966) из Требиња, Г. Р. (1986) из Билеће који је и раније осуђиван, Љ. С. (1968) из Билеће, Б. Б. (1984) из Билеће, С. М. (1969) из Берковића, Д. К. (1983) из Сарајева запосленог у Државној агенцији за истраге и заштиту (SIPA), Н. Н. (1982) из Сарајева, раније осуђиваног и запосленог у Граничној полицији БиХ, Н. Б (1980) из Требиња запосленог у Граничној полицији БиХ, М. Ћ. (1955) из Широког Бријега, раније осуђиваног и запосленог у Управи за индиректно опорезивање БиХ, Р. В. (1969) из Фоче који је такође раније осуђиван, Д. Г. (1977) из Посушја, М. С. (1964) из Посушја, М. М. (1974) из Мостара запосленог у Граничној полицији БиХ.

Првооптужени П. И. се терети да је у периоду од марта до почетка септембра 2011. године, организовао групу људи за кријумчарење и растурање неоцарињене робе – цигарета, а којој групи су приступили остали чланови групе који су били хијерархијски устројени, тако да се тачно знала улога сваког члана групе који је учествовао у пребацивању цигарета са територије Црне Горе на територију БиХ. Оптужени Н. Н., Н. Б. и М. М. се терете да су као полицијски службеници Граничне полиције БиХ пропустили да изврше службену дужност и радње, а оптужени Д. К. полицијски службеник Државне агенције за истраге и заштиту (SIPA), да је одавао тајне податке оптуженом П. И., за којег је знао да се бави кријумчарењем цигарета, док је оптужени М. Ч. службена особа Управе за индиректно опорезивање БиХ, знајући да се ради о особама које се баве кријумчарењем цигарета, пристао и обећао оптуженом П. И. поврат кријумчарених цигарета.

У наведеном периоду ова организованаа група људи је прокријумчарила велику количину цигарета, што је утврђено анализом резултата проведених посебних истражних радњи.

Претресом осумњичених особа привремено је одузета 121.927 кутија цигарета разних марки, које нису биле обиљежене пореским маркицама БиХ, укупне малопродајне вриједности 329.20 КМ, а које су биле намијењене за даље растурање, јер су те кријумчарене цигарете депоновали у складишта.Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да је подигнута и једна оптужница за кривично дјело ратног злочина.

Више информација биће доступно током дана – саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *