Регион

Србијагас и Гас-Рес заједно на Јужном току

028842
Вршилац дужности предузећа Гас-Рес Слободан Пухалац рекао је да би био веома задовољан када би градња крака гасовода Јужни ток кроз Републику Српску почела наредне године.

Стручњаци Србијагаса и компаније Гас-рес из Српске заједно ће израдити комплетну документацију неопходну за изградњу Јужног тока кроз Републику Српску, договорено је на састанку представника ових компаније у Новом Саду. На састанку је разговарано о активностима на изградњи крака гасовода Јужни ток кроз Републику Српску, као и о припреми и изради неопходне документације, те стручној подршци коју ће Србијагас пружити предузећу које је у Српској задужено за изградњу крака гасовода.

Пухалац је истакао да је за Гас-Рес сарадња са

Србијагасом веома значајна и да је пред Српском велики посао да сустигну све оно што је Србијагас у претходне четири године урадио на припремама за изградњу гасовода Јужни ток. „Ријеч је о грандиозном пројекту који подразумијева велики посао у самој припреми градње“, рекао је он, и додао, да се смисао овог састанка огледа у братској помоћи Србијагаса предузећу Гас-Рес у припреми реализације овог пројекта кроз Српску.

– Србијагас је далеко одмакао у припремама и сваки њихов савјет, сугестија, као и стручна мишљења су од непроцјењивог значаја, како за Гас-Рес, тако и за Републику Српску у цјелини – рекао је Пухалац.

Он је додао да је дужина основног гасовода кроз Републику Српску око 400 километара и да ће један крак ући и у Брчко дистрикт. Пухалац је додао да је Дистрикт изразио спремност да помогне у реализацији изградње крака гасовода.

Извршни директор Србијагаса надлежан за инвестиције Будимир Јовичић рекао је да ће то предузеће пружити максималну помоћ Гас-Ресу у припреми реализације пројекта гасовода кроз Српску. „Србијагас и Гас-Рес већ увелико заједнички раде на пројекту крака гасовода кроз Српску“, рекао је Јовичић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *