Регион

Сипа прикупила доказе о пореским утајама “Лијановића”

007977
Припадници Финансијско-обавјештајног одјељења Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) привели су крају додатну истрагу против компаније “Лијановићи” из Широког Бријега чији су власници осумњичени за утају пореза и царинске преваре у износу већем од пет милиона марака, сазнаје “Глас Српске”.

Компанија “Лијановићи” је у власништву породице Иванковић Лијановић из Широког Бријега, у којој је алфа и омега министар пољопривреде, водопривреде и шумарства ФБиХ и потпредсједник Народне странке “Радом за бољитак” Јерко Иванковић Лијановић.

Извор близак истрази рекао је “Гласу Српске” да је Тужилаштво БиХ наложило спровођење додатне истраге у овом случају у другој половини прошле године.

– Дошли смо до чврстих доказа који потврђују сумње у пореску утају и царинске преваре. Тужилаштву БиХ биће ускоро поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу. Овај предмет ће бити доведен до краја ако Тужилаштво БиХ не буде изложено притисцима, као што је био случај у ранијим истрагама – рекао је извор близак истрази.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *