Регион

Хрватски полицајац опљачкао златару и отрчао у пошту да плати рачуне

polic

Полицајац је иначе у мају 2012 године постао херој, јер је спасио живот бебе која је са родитељима била у аутомобиле, када је одједном престала да дише. Тад је Стјепан својим полицијским возилом под ротацијом испред себе чистио пут како би родитељи што пре стигли до болнице.

Међутим после тога његов живот се потпуно преокренуо, када је опљачкао златару у месту Ловран поред Опатије из које је узео новац и злато у вредности 660 евра.

Међутим некад полицајац херој, а сада пљачкаш откривен је када је после пљачке кренуо до оближње поште како би платио заостале рачуне.

Сигурносне камере испред поште снимиле су га када је скидао шал који је носио преко лица док је пљачкао златару. Полицајац је тада и ухапшен.

“ Знам да сам осрамотио целу полицију, пријатеље, породицу. Ја ћу свој дуг ‘платити’, али деци ће увек остати терет да им је отац полицајац разбојник’, пожалио се полицајац

На пљачку се, рекао је, одлучио због тешке финансијске ситуације у којој се нашао. Супруга му је, наиме, 2008. године оболела од рака коштане сржи и сав су новац издвајали за њено лечење.

‘Због те финанцијске ситуације у мени кључа већ годину дана. Пред крај месеца немам ни за хлеб. И тако годинама. Позајмљујем од пријатеља, па им враћам кад добијем плату.

После ноћне смене у 8 сати одлазим на градилиште копати канале за неколико стотина куна. Колегама сам рекао да не бацају флаше него да ми их оставе, а ја сам их после носио на откуп да би скупио за хлеб и млеко. Верујте ми, био сам на рубу да идем копати по контејнерима, испричао је ухапшени полицајац.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *