Вијести, Регион

Додик: Не треба нам даље уплитање у федерални хаос

Milorad Dodik, the Prime Minister of Bosnia's Serb republic, talks to Reuters reporters at his office in Banja Luka

Председник Милорад Додик изјавио је данас да и Република Српска у случају спровођења одлуке „Сејдић и Финци“ очекује договор у Федерацији БиХ, а да, ако га не буде, не треба од РС очекивати да ријеши тај проблем.

„Не треба нам даље уплитање у федерални хаос. Сваки приједлог који буде имао подршку представника Бошњака и Хрвата за Федерацију БиХ имаће нашу подршку. Ми се нећемо мијешати и стајати на једну од страна у Федерацији“, поручио је Додик.

Он је нагласио, како преносе бањалучке „Независне новине“, да је РС „давно формулисала став“, на основу њега дала приједлог за РС иза којег „стоје сви српски представници у Парламентарној скупштини БиХ и сви други политички субјекти из Српске“.

„Тај предлог испуњава оно што одлука Суда у Стразбуру налаже и ми, као и сви, чекамо договор у Федерацији између Бошњака и Хрвата, а често између Бошњака и Бошњака“, навео је Додик коментаришући јучерашњи састанак политичких представника у БиХ са европским комесаром за проширење Штефаном Филеом.

Филе је у Сарајеву поручио да питање спровођења одлуке „Сејдић и Финци“ остаје отворено, да добија на значају и хитности и позвао представнике седам водећих странака у БиХ да размисле како да се поново ангажују у том процесу.

Коментариши чланак

Коментара