Регион

БГ: Јужнокорејски филм и са српским глумцима

027960

У Београду је у току завршна недјеља снимања корејског филма „Miracle -Lirico Spinto“, у којем учествују и српски глумци и музичари.

Екипа продуцената и редитељ Санг Ман Ким прошле године су први пут боравили у Србији, обишли локације за снимање и одлучили да ту реализују свој пројекат, саопштила је данас Српска филмска асоцијација.

Ово је први филмски оперски пројекат у растућој корејској продукцији, а истовремено и први који се снима у Србији. Извршну продукцију ради београдска кућа „Викторија филм“. Сценарио представља дирљиву савремену причу о чувеном јужнокорејском оперском пјевачу Бае Јае Ћулу, првом оперском пјевачу из Азије, који је постао стални члан једне њемачке опере, али је усљед губитка гласа његова каријера прекинута.

Лик Бае Јае Ћула тумачи Yoo Ji Tae, један од најперспективнијих младих глумаца у Кореји. Главне улоге имају и српски глумци Светозар Цветковић, који игра управника Опере, Наташа Тапушковић као оперска дива Мелина и Драган Мићановић у лику Ћуловог менаџера. Цјелокупну музику за филм снимио је прошле године у Србији оркестар од 60 београдских музичара, као и домаћи дизајнери звука.

Локације у Београду „глуме“ оригиналне локације у њемачком граду Штарбрукену. Филм се снима у студију „Цептер“, у Белом Двору, великој сали КУД „Лола“, Скупштини Србије, Земуну и другим локацијама.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *