Вијести, Свијет

Путин иронично одреаговао на информацију да је стављен на црну листу у Финској

d52fe09a2eec39d1e872ff8d9cc

Владимир Путин је иронично одреаговао на информацију о томе да се његово име појавило на листи криминалаца које тражи финска полиција. Да име шефа руске државе није уклоњено са списка, теоретски се могло десити да га ухапсе на граници са Финском. Москва не намерава да протестује поводом овог случаја.

„Не сматрам да то захтева некакав одговор. Колико нам је познато, финска страна је на време открила тај пропуст, ту грешку. Тамо се сада врше одговарајуће провере, тако да не мислим да је ту потребно предузимати неке додатне кораке“, изјавио је портпарол шефа руске државе Дмитриј Песков.

Како су преносили фински медији, Путиново име могло се наћи на црној листи због његових веза са једним од највећих руских бајкерских клубова „Ноћни вукови“, чији је вођа Александар Залдостанов звани Хирург. Путин је више пута посећивао бајкерске скупове, а за прошли рођендан бајкери из овог клуба поклонили су му мотоциклистички прслук са грбом Русије, натписом „председник Русије“ и стилизованим вуком на грудима.

Коментариши чланак

Коментара