Вијести, Регион

Загреб: Илегални црквени кафић у Пречком

028980
Чланак о „црквеном кафићу“ испод жупног уреда у загребачком насељу Пречко, покренуо је активисте Грађанске акције да провје шта догађа у споменутој цркви.

У Жупи Пресветог Тројства илегално дјелује кафић, рачуни се називају „Доприносом за пића“, а уз кафу и сокове точи се и алкохол. „Црквена илегална точионица алкохола ради пуном паром“, поручују из Грађанске акције чијии је активистима локални свештеник тражио и личну карту након што су тражили рачун! Нема норматива, нити цјеновника, смије се пушити иако нема вентилације, а нема ни рачуна.

Иако нису спојени фискалном касом ни на што. Иако не издају рачуне црна кафа, кафа с млијеком, кафа са шлагом, минерална, фанта и пелинковац коштају 23 куне, каже папир насловљен с „Доприноси за пића“, твде активисти.

„Свјестан сам да није у сагласностиу са законом у овим тренуцима, вјероватно смо сада у неком прекршају. Нисам сматрао да је то неки тако страшан гријех да би га требало и затворити“, каже на снимци жупник којег су контактирали активисти.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *