Регион

Хапшења у Југоремедији и Жељезари

025978
У наставку случаја „Југоремедија“ инспектори Управе криминалистичке полиције приводе директора фирме „Нини фармација“ Добрицу Живковића, јавила је РТС.

Живковић се сумњичи да је омогућио незаконито присвајање четири и по милиона евра и око 450 хиљада долара бившем генералном директору „Јогоремедије“ Јовици Стефановићу Нинију. Полиција сумња да је Стефановић тим новцем докапитализовао 20 одсто „Југоремедије“ и тако од мањинског постао њен већински власник.

Стефановић је ухапшен прошле године због сумње да је злоупотребом службеног положаја незаконито стекао 7,5 милиона евра, а на штету „Југоремедије“ приватизација „Југоремедије“ и „Срболека“ спадају у спорне 24 приватизације којима се посљедњих мјесеци баве новооформљене радне групе Управе криминалистичке полиције.

Хапшења и у Жељезари- оштетили је за 5 милиона евра

Полиција у Смедереву ухапсила је 15 особа, док се за једном особом трага, због сумње да су оштетили Жељезару Смедерево за 5,7 милиона евра.

Како је потврдио директор полиције Милорад Вељовић, ухапшени су осумњичени да су у последњих годину дана, од када је Жељезара поново у власништву државе, противправно отуђили челични отпад у власништву Жељезаре и на друге начине оштетили ту компанију за 5,7 милиона евра.

Како преноси РТС, међу ухапшенима су и одговорна лица из смедеревске фирме „Харско металс“ и власници неколико приватних предузећа. Они се сумњиче за злоупотребу службеног положаја.

Сумња се да су ухапшени незаконито присвојили око 200.000 тона челичног отпада из Железаре.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *