Свијет

Мекгафи: Договор или замрзавање пута БиХ ка ЕУ

021776
Портпарол Делегације Европске уније у БиХ Енди Мекгафи упозорио је данас да, уколико лидери БиХ не усагласе рјешење о спровођењу одлуке Европског суда о људским правима у предмету “Сејдић-Финци”, пут БиХ ка Европској унији ће бити замрзнут.

“Неће се уводити ‘посебан аранжман’ за БиХ. Уколико БиХ има аспирације да аплицира за чланштво у ЕУ, мора слиједити утврђени процеш као и сви остали”, прецизан је Мекгафи.

Према његовим ријечима, отворени разговори са представницима политичких странака се настављају, али коначна одлука је на БиХ институцијама и лидерима.

“Ниједно посебно рјешење се “не фаворизује”, рекао је Мекгафи одговарајући на питање докле су дошли разговори Делегације ЕУ са представницима политичких странака заступљених у Парламентарној скупштини БиХ о спровођењу пресуде Европског суда.

Он је подсјетио да су ови разговори покренути почетком фебруара с циљем да се до краја марта постигне кредибилан напредак на рјешавању питања спровођења пресуде Европског суда у случају „Сејдић-Финци“.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *