Регион

Хисени: Косово је купило независност

010416
Бивши шеф дипломатије Косова Скендер Хисени изразио је бојазан да се до појединих признања Косова стигло подмићивањем, што су приштинске власти негирале.
„Држава Косово не треба и не би смјела да се гради на неистинитим и фалсификованим премисама, као што су разна обећања за инвестиције и помоћ“, рекао је Хисени, пренио је данас приштински дневник Коха диторе.

Међутим, замјеница премијера Косова Мимоза Кусари Љиља је рекла да је Хисенијева изјава штетна за Косово.

„Косово нема фондове да би корумпирало државе за добијање признавања“, рекла је она.

Хисени је изразио бојазан да су у неким земљама, које су високи функционери Владе Косова посјетили како би обезбиједили признавање државности Косова, направљене „разне трансакције у циљу добити“.

Он је критиковао садашњу Владу и додао да питање лобирања треба да буде „савршено чисто“.

„Забринут сам због појединих изјава и самог замјеника премијера и министра да су понекад у понекој, рецимо афричкој земљи, покушане разне трансакције у које је укључено и признавање, било преко различитих инвестиција или куповином компјутера, јер се и о томе говорило“, рекао је Хисени.

Косово је признало око 90 држава и 22 од 27 чланица ЕУ. Поједине државе за које је било саопштено да су признале Косово касније су наводиле да није било признања.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *