Регион

Подршка економској сарадњи Русије са Српском

slikacitava.php

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, изјавио је да је на данашњем састанку са новоименованим директором компаније „Зарубежњефт“ Сергејем Кудрјашовим било ријечи о могућности да се на простору Републике Српске прошири сарадња, посебно у области петрохемије.

Предсједник Српске је додао да ће се о томе, али и о наставку ревитализације рафинерија у Броду и у Модричи, више разговарати крајем марта, када директор „Зарубежњефта“ са сарадницима буде дошао у Бањалуку.

Предсједник Републике Српске данас се, на крају своје вишедневне посјете Руској Федерацији, у Москви, састао и са делегацијом руске Думе, коју је предводио предсједник Либерално-демократске партије Владимир Жириновски.

Према његовим ријечима, и на овом састанку потврђена је подршка економској сарадњи Русије са Српском, док је у политичком смислу та подршка усмјерана на стабилност и мир, прије свега Дејтонски споразум и, примарно, Републику Српску.

Делегација Републике се у Представништву Српске у Москви састала и са инвеститорима који траже могућности за улагање у Српску.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *