Регион

Николић у Анкари: Трилатерални састанак у мају

027958

Предсједник Србије Томислав Николић састао се јутрос у Анкари са предсједником Турске Абдулахом Гулом. Николић је у предсједничкој палати дочекан уз највише државне и војне почасти, гарду и плотун од 21 салве, а интониране су и химне двије земље.

Предсједник Србије Томислав Николић најавио је да би трилатерлани састанак Србије, Турске и Босне и Херцеговине требало да буде одржан у мају у Анкари.

Николић је послије разговора с турским предсједником Абдуллахом Гулом рекао да је Србија прихватила ту иницијативу првог човјека Турске.

„Подржавмо иницијативу Турске за одржавање састанка на врху Србије, Босне и Херцеговине и Турске. Предсједник Гул је као домаћин предложио мај мјесец у Анкари и ми смо то прихватили“, рекао је Николић, јавља Тањуг.

Николић је у предсједничкој палати дочекан уз највише државне и војне почасти.

После тет-а-тет сусрета два предсједника биће одржан састанак делегација Србије и Турске, а потом и потписан споразум између двије владе у области омладине и спорта.

Николић, који у Турској предводи државну делегацију Србије, обишао је меморијални центар „Ататурк“ посвећен „оцу турске нације“ и положио вијенац.

Николић ће се током дана састати с предсједником турске скупштине Џемилом Чичеком, а вечерас ће предсједник турске приредити свечану вечеру за делегацију Србије у предсједничкој палати.

Николић у уторак наставља посјету у Истанбулу гдје ће се састати с васељенским патријархом Вартоломејем и присуствовати бизнис форуму српских и турских привредника.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *