Регион

Бошњаци и Хрвати цепају Мостар?

Мостар (Фото: Новости)

Мостар (Фото: Новости)

Бања Лука – Бошњаци и Хрвати планирају поделу Мостара на два дела. У граду на Неретви се све гласније прича да су ХДЗ БиХ и СДА сковале тајни план о подели Мостара на две општине.

Наводно се ради о предлогу СДА који треба да подржи ХДЗ БиХ. Док из поменутих партија вешто избегавају одговор на ову тему, с друге стране у СДП потврђују да имају сазнања за овакав сценарио, али да то неће допустити све док они имају већину у градској скупштини.

„Ми знамо да ХДЗ БиХ и СДА желе поделу Мостара. Али, то ми нећемо дозволити све док смо на челу градске скупштине. Мостар овакав какав је, функционише већ 15 година и тако ће остати „, истичу у СДП.

С друге стране, у СДА кажу да је за њих прихватљива организација Мостара у две општине, али негирају да постоји конкретан договор са ХДЗ БиХ.

„СДА се залаже за Мостар као град две или више општина. Нама су битне управо општине, а колико ће их бити, ствар је договора“, поручују из ове странке.

У ХДЗ БиХ на ову тему кажу да немају никаквих информација о тајном договору и да они нису ништа потенцирали када је ова тема у питању.

„Постојао је предлог СДА о шест општина, а сада о две. Подела на шест општина или на две, своди се на исто“, кажу у ХДЗ БиХ.

Коментариши чланак

Коментара