Регион

Чедомир Антић: Укинути АП Војводину

016426

Лидер Напредног клуба Чедомир Антић изјавио је вечерас да би Србија новим уставним уређењем требало да укине Аутономну покрајину Војводину и са конвенције тог удружења затражио од посланика у Скупштини Србије да формирају групу за укидање АПВ.

„Залажемо се, већ пет година, за уставну реформу Србије и за укидање недемократске АП Војводине“, рекао је Антић на 3. сједници Скупштине Напредног клуба.

Према његовој оцјени, Војводина није плод жеља грађана Србије, нити грађана сјевера Србије – Срема, Баната и Бачке.

Антић је оцијенио да Србија није довршена као држава и да грађани Србије немају државу, равноправну са другим балканским и евроспким државама.

Предлажемо да Србија, нарочито сад кад се спрема дугорочно рјешење статуса за Косово и Метохију, да Србија добије нови Устав и да буде истински регионализована, умјесто Војводине да настану три региона – Срем, Банат и Бачка и да главни град буде Нови Сад, изјавио је он.

„Вјерујемо да недовршеност Србије води ка томе да ће се послије Косова и притиска на Републику Српску да буде укинута и пошто се створи унитарна Босна и Херцеговина, ићи на то да се до краја разгради и Србија“, рекао је Антић.

Он је рекао да Напредни клуб у томе не види завјеру нити криви велике силе, већ жели да утиче на политичке елите Србије, које нису спремне да отклоне слабости, већ ‘одржавају бирократске творевине, које чине Србију неодрживом’.

Коментариши чланак

Коментара