Регион

„Шуме Српске“- смјене неуспјешних, мање плате неликвидним

27313_vest_10575_vest_шуме-српске

Влада неће одустати од смањења плата губиташима у „Шумама Српске“, али ни од смјена директора који су поједина шумска газдинства довели до милионских губитака. Одлучено је да се, напокон, уреди стање у овом јавном предузећу које има рок од 10 дана да припреми финансијски извјештај о пословању у свим шумских газдинствима.

Министар Миловановић послије састанка са Јаковом Галићем, директором ЈП „Шуме РС“ најавио је да ће

највјероватније бити смијењени директори шумских газдинстава који не буду позитивно пословали, али да се то не може прејудицирати.

„Предсједник Владе РС се јасно о томе одредио да ће сви који буду пословали са губитком бити смијењени и немам информацију да се одустало од такве политике“, казао је Миловановић.

Он је истакао да нема ништа спорно у приједлогу Управе

„Шума РС“ о смањењу плата у оним шумским газдинствима за које се утврди да су негативно пословала те да подржава такву иницијативу.

Галић је након састанка са ресорним министром рекао да не треба одустати од приједлога смањења плата оним радницима у шумским газдинствима која послују негативно, те да смањење плата неће бити на нивоу читавог предузећа, како то жели представити синдикат.

Појашњавајући модел смањења плата, Галић је рекао да је Управа предложила да распон цијена рада у овом предузећу буде од 102,5 КМ до 130 КМ те да плата у шумским газдинствима буде исплаћивана у складу са финансијским резултатима.

„Ко год има резултат који му гарантује да исплата плата то газдинство неће увести у губитак, нема никаквог разлога да се таква плата и не исплаћује. Не видим разлог да се о томе не разговара“, казао је Галић.

Коментариши чланак

Коментара